PBM Express overgenomen door Duitse distributeur heo

30-5-2024

De Nederlandse popculture specialist- en distributeur PBM Express uit Dordrecht is overgenomen door de Duitse distributeur heo. Voormalig eigenaar Jan Pieter Ellerbroek blijft tot en met 2025 als directeur werkzaam en gaat ervoor zorgen dat de integratie tussen beide bedrijven zo goed mogelijk verloopt. Volgens Ellerbroek is het aannemelijk dat de naam PBM Express zal veranderen in HEO Nederland.

heo is volgens het persbericht de grootste Europese distributeur op het gebied van onder andere popculture merchandise. Het Duitse bedrijf is daarnaast een belangrijke speler op het gebied van boardgames en heeft een eigen merk Ultimate Guard dat een assortiment voor bescherming van onder andere tradingcards en displayboxes biedt.

PBM Express en heo hebben al een lange werkrelatie met elkaar, aldus Ellerbroek: “Zij waren ooit onze klant en wij waren er bijna twee decennia getuige van hoe het bedrijf constant vernieuwende stappen maakte. heo heeft inmiddels kantoren in Italië, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De reeds bestaande wens om ook in de Nederlandse en Belgische markt een sterkere positie in te nemen, is nu werkelijkheid geworden door de overname van PBM Express. De lokale expertise wordt na de overname aangevuld met het bredere portfolio en de internationale insteek van heo. Onze klanten gaan hier heel veel voordeel uit halen.”

PBM