Nederlandse fan ontwerpt eerste LEGO® Ideas ‘DUNGEONS & DRAGONS’ set

25-3-2024

Vorige week onthulde de LEGO Groep deLEGO Ideas DUNGEONS & DRAGONS: Red Dragon’s Tale’.  Dit is een re-creatie van een van 's werelds meest iconische spellen, dat dit jaar 50 jaar bestaat. De set is bovendien ontworpen door de Nederlandse LEGO-fan Lucas Bolt en is vanaf 1 april 2024 te koop via de LEGO winkels en LEGO.com.

Het is de eerste keer dat de LEGO Groep een DUNGEONS & DRAGONS-set heeft ontwikkeld. Op basis van een opdracht, mede ontwikkeld door het Wizards of the Coast team, hebben meer dan 600 LEGO-fans ontwerpen ingediend die geïnspireerd zijn op DUNGEONS & DRAGONS. De winnaar was de 32-jarige Nederlander Lucas Bolt (bekend als BoltBuilds) uit Amsterdam, die zijn versie van de game in LEGO-stenen heeft gemaakt.  Lucas werkte vervolgens nauw samen met het LEGO Design team om de unieke setting te ontwikkelen die in de uiteindelijke set te zien is. Daarnaast ontwikkelde het team van Wizards of the Coast een avontuur op maat, behorend bij de set.  

Over zijn inspiratie voor het ontwerp zegt Lucas Bolt: "De DUNGEONS & DRAGONS thema’s, samen met mijn passie voor geschiedenis, fantasie en het maken van spellen, hebben me geïnspireerd om een speelbaar ontwerp te maken met verschillende uitdagingen en routes om te verkennen. Ik heb met ontzettend veel plezier aan mijn ontwerp gewerkt. Het is een eer om te zien hoe het is uitgegroeid tot een gedetailleerde LEGO-set ter ere van het 50-jarig jubileum van dit iconische spel."

Designer Meet & Greet

LEGO-fans die als een van de eersten de set ‘LEGO Ideas DUNGEONS & DRAGONS: Red Dragon’s Tale’ willen bemachtigen, kunnen gelijk Lucas Bolt ontmoeten tijdens een bezoek aan de LEGO store in Nederland. Hij is aanwezig voor een ontmoeting en signeersessie tijdens een exclusief evenement op zaterdag 6 april van 09:00 - 12:00 in LEGO winkel in Amsterdam. Ga voor meer informatie naar LEGO.com/stores. 

De ‘LEGO Ideas DUNGEONS & DRAGONS: Red Dragon’s Tale’-set is beschikbaar vanaf 1 april via LEGO Stores en www.LEGO.com/DnD voor de adviesprijs van € 359.99.

De set en het avonturenboek

De 3.745-delige set bevat een kerker, een toren en een taverne met een afneembaar dak, zodat je naar binnen kunt kijken. De set heeft ook zes LEGO minifiguren - waaronder Orc Rogue, Gnome Fighter, Elf Wizard en Dwarf Cleric - plus bouwstenen voor monsters zoals een ‘beholder’, een ‘owlbear’ en een ‘displacer beast’. Tevens aanwezig is de reusachtige rode draak Cinderhowl die bouwers om de toren kunnen wikkelen. 

De LEGO Groep wendde zich ook tot de fans op het LEGO Ideas platform om hen de kans te geven om de omslag van de bouwinstructies van de set te ontwerpen. Het winnende ontwerp van Chris Yu laat een epische strijd zien, waarbij technieken worden gebruikt om diepte in de afbeelding te creëren en goed tegen kwaad te laten zien, gecentreerd rond de iconische 20-zijdige dobbelsteen die de uitkomst moet bepalen. 

Fans kunnen ook een speciaal gemaakt DUNGEONS & DRAGONS avonturenboek verkrijgen, gemaakt in samenwerking met Wizards of the Coast en de LEGO Groep, om een compleet nieuwe speelervaring te bieden. Verkrijgbaar voor LEGO Insiders als gratis digitale download of als paperback boek voor 2.700 Insider punten (zolang de voorraad strekt).  Het boek is ook verkrijgbaar bij D&D Beyond, samen met karaktersheets, een digitale dobbelsteen en meer.

Bij de foto: Lucas Bolt (links) met Anjali Bhimani, Luis Carazo en Ginny Di