Mattel EMEA verwelkomt nieuw licentieteam in de Benelux en Scandinavië

11-7-2024

Het nieuwe licentieteam voor de Benelux en Scandinavië wordt geleid door André Moreira. Hij kwam in 2019 bij Mattel en is gepromoveerd tot Hoofd Consumer Products Benelux en Scandinavië.

Dit nieuwe team wordt geleid door André Moreira. Hij kwam in 2019 bij Mattel en is gepromoveerd tot Hoofd Consumer Products Benelux en Scandinavië. Hiervoor gaf hij leiding aan het Consumer Products team in Spanje en Portugal. In zijn nieuwe functie zal hij toezicht houden op de ontwikkeling van Mattel's volledige portfolio van consumentenproducten in de Benelux en Scandinavische landen.

Andre Moreira

Verder bestaat het nieuwe licentieteam uit Nilo Rosa, die sinds 2020 voor Mattel werkt. Hij wordt verantwoordelijk voor de Hardlines & Publishing. Paola Mengoni is nieuw binnen Mattel. Zij wordt verantwoordelijk voor de Softlines. Paola brengt veel ervaring mee in marketing en licensing in de mode.

De komende jaren zal het team zich (blijven) focussen op: 

- Het onderhouden van een franchise first-aanpak en het opzetten van partnerschappen met lokale partners in de verschillende regio's om samenwerkingen voor de lange termijn te ontwikkelen waarbij de hele portfolio van Mattel-merken betrokken is;  

-Actief samenwerken met partners om producten en ervaringen te ontwikkelen die diversiteit en inclusie vieren om zo een presentabele omgeving te creëren en te behouden voor de fans van de iconische IP's; 

-Een aantal van de beste licentieproducten die in andere regio's verkrijgbaar zijn naar de Benelux en Scandinavië brengen.