Identity Games doneert € 15.000 aan Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis

23-4-2024

Op 3 april heeft Corinne Buysse, kinderarts in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, uit handen van de oprichter van Identity Games Albert Meuter, het eerste exemplaar van Medical Mysteries in ontvangst genomen.

In dit coöperatieve medische spel onderzoeken spelers als ‘team van artsen’ een patiënt om deze vervolgens een succesvolle behandeling te kunnen geven. Ook steunt spelontwikkelaar Identity Games het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam door per verkocht spel een bijdrage aan het ziekenhuis te schenken. Daarom is op 3 april een cheque van maar liefst € 15.000 overhandigd aan Buysse, onder het vrolijke toezicht van Sophietje, de mascotte van het ziekenhuis. De donatie wordt ingezet voor onderzoek naar het identificeren van problemen van jongvolwassenen die op kinderleeftijd een hartstilstand hebben overleefd.

De spelontwikkelaar draagt het kinderziekenhuis een warm hart toe. Niet alleen met een bijdrage per verkocht spel, maar een aantal medewerkers nam ook deel aan ‘Fietsen voor Sophia’, de spinningmarathon voor – dit jaar - kinderen met een immuunziekte.

“Als Rotterdams spellenbedrijf zijn wij supertrots dat we een samenwerking met dit Rotterdamse kinderziekenhuis aangaan. Het spel Medical Mysteries is een bijzonder spel dat je laat ervaren hoe het is, als verpleegkundige of arts, wanneer het leven van een patiënt in jouw handen ligt'', aldus Albert Meuter, oprichter Identity Games.