LogoExclusieve acties voor abonnees, klik hier

Sambro officiële partner voor Disney in Benelux

22 december 2017

Sambro, de internationale producent en licentiehouder van kinderspeelgoed en -producten, met het Europees hoofdkantoor in Amsterdam, is een officiële partner van Disney Consumer Products geworden voor de Benelux.

Sambro gaat speelgoed, spellen en schrijf- en tekenspullen produceren voor bekende Disney topmerken als Cars, Frozen, Princess, Minnie en Mickey. De producten worden vanaf januari 2018 verkocht in winkels in heel Nederland. Producten van de films Wreck it Ralph 2 en Incredibles 2 worden in het najaar van 2018 in de winkels verwacht.

Sambro is met 45 miljoen verkochte artikelen en een omzetverwachting van 90 miljoen euro in 2017 al een bekende partij in de Benelux, met klanten als Intertoys, Zeeman en Action. Volgens Eric Markus, directeur sales bij Sambro, is het kantoor in Amsterdam, dat sinds een aantal jaren actief is, sterk gespecialiseerd in het brengen van belangrijke en bekende speelgoedlicenties naar Europa. “Denk hierbij aan Play-Doh, Sesamstraat en Hatchimals. Sambro had al een langlopende samenwerking met Disney in het Verenigd Koninkrijk. Dit nieuwe partnerschap in de Benelux geeft onze ambities op de Europese markt goed weer”, aldus Markus. Sambro is opgericht in 1996 en partner van meer dan 40 ‘brand-owners’, waaronder Disney, Universal, Nickelodeon en Hasbro. In 2016 is door een ‘private equity’-firma een aanzienlijke investering in de onderneming gedaan, waardoor er sneller kon worden gegroeid.

Lees meer nieuws

Uitgever

SOVD

Tel. 079 - 321 92 51
sovd@gebra.nl

Advertentieverkoop

Vakblad voor

Ondernemers en medewerkers in de speelgoedbranche

Aangesloten bij