LogoExclusieve acties voor abonnees, klik hier

Blokker Holding verkoopt Intertoys aan Alteri Investors

12 oktober 2017

Blokker Holding en Alteri Investors (Alteri) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van speelgoedketen Intertoys, inclusief alle winkels van Bart Smit en Toys XL. De voorgenomen transactie is in lijn met de herziene strategie die op 16 mei 2017 door Blokker Holding werd aangekondigd.

Alteri is een gespecialiseerde investeerder in de Europese retailmarkt en heeft ervaring met het transformeren en vernieuwen van retailbedrijven met als doel het behalen en behouden van een duurzaam concurrentievoordeel. Sinds haar oprichting heeft Alteri een groot aantal schuld- en aandelentransacties voltooid, waaronder de acquisitie van Versandhaus Walz, een vooraanstaande in Duitsland gevestigde multi-channel en multi-brand retailer. Alteri streeft ernaar nieuw kapitaal in te brengen om bedrijven weer gezond te maken. Het bedrijf is gevestigd in Mayfair, Londen.

De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten en in afwachting van het advies van de Centrale Ondernemingsraad.

Volgens Jeroen Visser, CFO Blokker Holding, zullen de betrokkenheid en investeringen van Alteri ervoor zorgen dat Intertoys verder kan bouwen aan het merk, de online mogelijkheden en het winkelnetwerk.

Gavin George, CEO Alteri: “Het is een groot voorrecht om Intertoys aan onze portefeuille toe te voegen. Wij kijken ernaar uit om met de collega’s en franchisenemers van Intertoys, verder gebruik te maken van de sterke positie die Intertoys inneemt op de speelgoedmarkt. Samen met hen willen we Intertoys verder omvormen naar een omnichannel retailbedrijf, waarmee de gezondheid van de onderneming het beste is geborgd. Het is ons streven om van Intertoys een volledig op de klant gericht bedrijf te maken, waar klanten hun weg kunnen vinden in relevante, aantrekkelijke en nabij gelegen winkels die naadloos aansluiten bij de online dienstverlening en de webshops. Na afronding van de transactie zal het bedrijf goed gekapitaliseerd zijn en gebruik kunnen maken van onze inzichten in de sector, onze experts en ons netwerk. Hiermee kunnen wij de klantpropositie van Intertoys verder versterken.”

Blokker Holding en Alteri verwachten de transactie voor eind november 2017 af te ronden.

Kijk voor meer informatie op www.blokkerholding.nl.

 

Lees meer nieuws

Uitgever

SOVD

Tel. 0348 - 41 97 71
speelgoedenhobby@vakcentrum.nl

Advertentieverkoop

Vakblad voor

Ondernemers en medewerkers in de speelgoedbranche

Aangesloten bij