LogoExclusieve acties voor abonnees, klik hier

Nieuwe privacywet dwingt ondernemers tot maatregelen

19 september 2017

Op 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (kortweg AVG) in Nederland van toepassing. De AVG privacywet dwingt ondernemers tot maatregelen.

De kaders waarbinnen een bedrijf persoonsgegevens verzamelt, gebruikt en verwerkt (of laat verwerken) veranderen. Denk aan klantgegevens zoals naam, adres, woonplaats, bestelhistorie, betaalgegevens, klantenkaarten en nieuwsbrieven. Ook het (laten) verwerken van (personeels)gegevens valt straks allemaal onder de nieuwe wet. Om winkeliers te helpen zich beter voor te bereiden, heeft Detailhandel Nederland een online checklist ontwikkeld. De online checklist werd door voorzitter Guido van Woerkom (links op de foto) gepresenteerd aan Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens.

De Autoriteit Persoonsgegevens houdt in Nederland vanaf mei 2018 toezicht op de naleving van de nieuwe privacywet. “Het is heel goed dat winkeliers via de online check bewust worden gemaakt van de nieuwe AVG. Ik hoop dat winkeliers zich mede hierdoor goed voorbereiden op hun verplichtingen en verantwoordelijkheden onder de nieuwe wet. Een goede voorbereiding nu, kan handhaving in de toekomst voorkomen”, aldus Wolfsen. Leden van Vereniging Gebra worden binnenkort geïnformeerd over de Online AVG Check.

Lees meer nieuws

Uitgever

SOVD

Tel. 0348 - 41 97 71
speelgoedenhobby@vakcentrum.nl

Advertentieverkoop

Vakblad voor

Ondernemers en medewerkers in de speelgoedbranche

Aangesloten bij