LogoExclusieve acties voor abonnees, klik hier

Uitnodiging voor franchisenemers

22 september 2017

Bezuinigen op personeelslasten, nieuwe franchisecontracten en de komst van franchisewetgeving: er is veel aan de hand binnen de detailhandel op het gebied van franchising en in het bijzonder in onze branche. Daarom organiseert Gebra op maandag 2 oktober 2017 bij Van der Valk Hotel Vianen een bijeenkomst speciaal voor franchisenemers. Gebra-leden kunnen gratis deelnemen. 

Steeds vaker staan franchisenemers en franchisegevers niet naast elkaar maar tegenover elkaar. Ook in onze branche is het nodige gebeurd met name voor franchisenemers van het Blokker concern. Daar zijn ingrijpende maatregelen genomen die tot veel onzekerheid hebben geleid bij franchisenemers.

Programma

14.00 uur: Ontvangst met koffie of thee

14.25 uur: Welkom door mr. Henk van Dorst MDR (directeur Gebra)


14.30 uur: Ellen Koers, Loopbaan Support Detailhandel
Ondernemers moeten bezuinigen op personeelslasten waardoor soms helaas medewerkers ontslagen moeten worden. Voor alle partijen is zo’n ontslagprocedure een vervelend proces. Loopbaan Support Detailhandel (LBS) is begin 2016 opgericht met steun van het ministerie van Sociale Zaken en sociale partners vanwege de golf van faillissementen die de detailhandel teisterde. LBS helpt werknemers kosteloos de weg te wijzen naar een nieuwe baan binnen de detailhandel of daarbuiten. Maar ook als ontslag nog niet aan de orde is, kunnen werknemers zich via LBS oriënteren op hun toekomst bij een andere werkgever. Vooral als de ondernemer vermoedt dat hij mogelijk medewerkers moet gaan ontslaan, kan contact met LBS het ontslagproces minder beladen maken omdat mogelijk een nieuw toekomstperspectief kan worden geboden. Ellen Koers laat u kennismaken met LBS en het belang ervan voor uw medewerkers. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

15.15 uur: Pauze

15.30 uur: mr. Jurry Teunissen, Vakcentrum
Het Vakcentrum te Woerden heeft de ontwikkeling van de Nederlandse Franchisecode ondersteund. De verwachting is dat de franchisewetgeving, die op dit moment bij de Tweede Kamer ligt, inhoudelijk overeenkomt met deze franchisecode. Als de nieuwe wet er is, moeten alle franchisecontracten binnen vijf jaar in overeenstemming zijn met de nieuwe wet. Mr. Jurry Teunissen is specialist op het gebied van franchising en de franchisecode. Wat betekent de code voor de franchisenemer? Hoe wordt de rechtspositie van de franchisenemer hierdoor verbeterd? Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

16.15 uur: mr. Henk van Dorst MDR sluit de bijeenkomst

Deelname voor Gebra-leden is gratis
(Niet-Gebra-leden kunnen zich aanmelden via de webwinkel à € 50,- p.p. excl. btw)


Deelname is niet meer mogelijk. Het evenement heeft plaatsvonden op maandag 2 oktober 2017.

Lees meer nieuws

Uitgever

SOVD

Tel. 0348 - 41 97 71
speelgoedenhobby@vakcentrum.nl

Advertentieverkoop

Vakblad voor

Ondernemers en medewerkers in de speelgoedbranche

Aangesloten bij